Black Friday 2019 – un nou record

Românii au plătit online peste 245 de milioane de lei pentru produsele preferate de Black Weekend

În weekendul reducerilor (15 – 17 noiembrie), românii au cumpărat și plătit online de peste 245 de milioane de lei, în creștere cu 24% în comparație cu 2018. Luând în considerare atât comenzile plătite online, cât și cele cu numerar la livrare, românii au cheltuit peste 1,2 miliarde de lei, conform PayU România.

 

În sistemul PayU România au fost generate 499.632 de tranzacții, în creștere cu 33% față de anul trecut. Aproximativ 80% din această sumă, respectiv peste 198 de milioane de lei, s-a înregistrat în ziua de vineri, 15 noiembrie.

 

Minutul de aur a stabilit un nou record în materie de plăți online: în intervalul 7:27-7:28 s-au înregistrat 2.140 de plăți online, aproape dublu față de anul trecut.

 

Produsele preferate rămân cele din categoria IT&C: electronice și electrocasnice

 

Topul cumpărăturilor online rămâne și anul acesta dominat de produsele IT&C, urmate de produse din categoria eTail și servicii.

 

Valoarea medie a coșului de cumpărături a fost de 484 de lei, cu 18% mai mică decât anul trecut, în timp ce coșul mediu de cumpărături în rate a crescut cu 5% și a ajuns la 974 de lei.

 

Peste 37% din totalul volumelor au fost achitate cu un card în rate fără dobândă.

 

39% din valoarea totală a tranzacțiilor a fost plătită cu un singur click, în creștere cu 16%

 

Românii și-au salvat datele cardului pe website sau în aplicația pusă la dispoziție de magazinele online pentru a se asigura că obțin rapid produsul dorit, apăsând instant butonul ,,plătește”. 39% din totalul volumelor, mai exact peste 95 de milioane de lei, au fost plătite cu un singur click. 28% din numărul total de tranzacții din tot wekeendul a fost plătit cu un singur click, în creștere cu 25% față de anul anterior.

 

Valoarea medie a coșului de cumpărături în acest caz a fost de 674 de lei.

 

Topul tranzacțiilor online din weekendul reducerilor:

 

  • Cea mai mare tranzacție online a fost de 57.949 lei, coșul de cumpărături conținând produse IT&C Pe locul al doilea se află o tranzacție de peste 47.000 lei
  • Pe locul al treilea se află o tranzacție de 34.511 lei

 

Peste 21 de milioane de lei au fost cheltuiți utilizând un card emis într-o țară străină

 

În platforma PayU România, aproximativ 10% din numărul total de plăți online realizate de Black Weekend sunt tranzacții realizate cu un card emis într-o altă țară, în creștere cu 71%.

 

Topul primelor 3 țări după numărul de plăți online înregistrat în platforma PayU este:

 

  • Marea Britanie – 6.8%
  • Ungaria – 3.7%
  • SUA – 0.5%
15