Creștere spectaculoasă a tranzacțiilor de Black Friday

PayU estimează că tranzacțiile online vor crește cu 150% față de anul precedent

PayU România, lider pe piața plăților online, estimează că în ediția de Black Friday a acestui an vom asista la o creștere spectaculoasă a plății online la nivelul pietei de e-commerce, atât în ceea ce privește volumele tranzacționate cât și numărul de tranzacții. Astfel, PayU România estimează că la nivelul pieței se vor tranzacționa plăți online în valoare de 764 milioane de lei și aproximativ 1,4 milioane de tranzacții, mai mult decât dublu față de ediția anului precedent.

 

Comportamentul cumpărătorilor

Estimările PayU arată că valoarea coșului de cumpărături plătit în rate va fi mai mare cu 65% față de valoarea coșului mediu de cumpărături.

În plus, plata cu un singur click va reprezenta aproximativ 50% din tranzacțiile plătite online pentru întreaga zi, față de rata de 34% înregistrată în anul precedent.

Produsele care fac plata online mai confortabilă au contribuit și ele la popularizarea acestei metode, împreună cu campaniile de educare dezvoltate alături de comercianți. Cumpărătorii noi au descoperit că pot plăti cu un singur click, dacă își salvează cardul pe platforma comercianților și, de asemenea, că își pot primi banii înapoi în maxim 30 de minute după confirmarea returului, prin intermediul Instant Money Back, un produs unic în Europa.

 

Comerțul electronic transfrontalier, dezvoltare stabilă

Ținând pasul cu tendința stabilită în anii precedenți, cumpărătorii din întreaga lume vor continua să aleagă comercianții locali, în timp ce românii își vor extinde căutarea produselor preferate pe platformele transfrontaliere.

Similar cu 2019, aproximativ 10% din totalul plăților online de Black Friday este de așteptat să fie reprezentat de tranzacții efectuate cu un card emis în altă țară.

 

Pentru a-i ajuta pe comercianții români să își extindă afacerea transfrontalier, PayU a dezvoltat platforma globală PayU HUB. Prin integrarea unică cu interfața API, comercianții au acces la 2,5 miliarde de potențiali noi clienți pe piețele cu o creștere accelerată din Asia, Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu, India, Africa și America Latină. Din experiența PayU, comercianții români încep să-și extindă afacerea transfrontalier. Cei care au făcut deja acest pas au înregistrat vânzări care au contribuit și cu 50% la cifra lor de afaceri. Ca răspuns la tendința în creștere a vânzărilor transfrontaliere în comerțul electronic, PayU și-a extins recent gama deja bogată de metode de plată locale pe care le-a oferit până acum în Europa Centrală și de Est (Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România), adăugând soluții locale populare în Europa de Vest, astfel încât accesarea piețelor occidentale să fie cât mai facilă.

Comercianții din portofoliul PayU care vor participa la ediția din acest an de Black Friday includ Altex, Elefant, eMAG, FashionDays, Flanco, F64, iStyle, Jysk, PC Garage, Vivre și alții.

15