Femei în Business – Putere și feminitate în afaceri

Elena Gheorghe, Country Manager PayU România, este una dintre cele mai puternice 100 de femei din business în România

Cu un sector în valoare de peste 6 miliarde de dolari și cu o rată de  creștere de peste 30%, România este una dintre cele mai interesante piețe emergente pentru comerțul online din toată Europa. În calitate de lider al plăților online în România, PayU este mândru să facă parte din acest ecosistem în creștere.

 

Întrucât comerțul electronic și digitalizarea s-au extins rapid în ultimii ani în piața din România, puțini oameni au fost mai aproape de acțiune, iar printre ei se află și Elena Gheorghe, Country Manager PayU România. Cu ajutorul proiectelor importante realizate de  Elena și echipa sa, PayU a devenit o voce de încredere în mass-media și în industria comerțului online românesc.

 

În semn de recunoaștere a eforturilor sale, Elena a fost prezentată recent de Business Magazine România drept una dintre cele mai puternice 100 de femei din România. În interviul din cadrul catalogului, Elena a vorbit despre leadership, motivația angajaților și relația dintre putere și feminitate în afaceri.

 

Apariția Elenei Gheorghe poate fi văzută la pagina 14, iar catalogul poate fi accesat de aici.

 

 

 

 

Interviu cu Elena Gheorghe, PayU Country Manager România

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în pandemie este:

Fiind un om apropiat de cifre și analize aș spune mai degrabă ce am observat în decursul unui an de pandemie. S-a schimbat modul în care socializăm, folosim foarte mult mediul digital, interacțiunile fizice au fost reduse semnificativ, iar toate acestea se reflectă direct în modul în care acționăm. Analizăm mult mai profund lucrurile pe care le facem și dacă sunt, într-adevăr, relevante pentru noi, daca ne împlinesc cu adevărat. Cred că „normalul” de după pandemie va fi mult diferit de cel pe care îl știam până acum.

 

 

Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Să preiau rolul actual, în plină pandemie, a fost nu doar ce mai importantă decizie, ci și o provocare pe care am acceptat-o cu mult curaj. Cred că un lider bun este mereu aproape de oameni, iar în această perioadă a fost destul de dificil de realizat, din cauza restricțiilor. Practic singura interacțiune fizică a fost cu ocazia evenimentului de Black Friday, cu un număr foarte restrâns de colegi. Dar am găsit mereu soluții pentru a păstra spiritul de echipă.

 

Work from home sau de la birou? De ce?

Cred cu tărie că un echilibru între cele două este cel mai potrivit. Să trecem de la o extremă la alta nu este un lucru sănătos, iar asta vedem și din cercetările care au apărut în ultimul timp. Proiectele complexe sunt gestionate mai bine atunci când există interacțiune fizică, dinamica se schimbă, iar gradul de atenție și implicare în timpul meetingurilor este altul. Pe de altă parte trebuie să menționăm și părțile bune ale lucratului de acasă. De exemplu, permite femeilor, în special mamelor, să aloce mai mult timp copiilor care sunt încă mici sau activităților legate de casă.

 

Cum mi-am menținut colegii motivați în ultimul an:

Un lider trebuie să fie aproape de oameni și să-i inspire. Îmi place să cred că prin energia, implicarea și atitudinea mea de “we can do it” am reușit să mențin spiritul de echipă și motivația în rândul colegilor

 

Locul din care îmi iau energia necesară depășirii unei crize, precum cea generată de pandemie:

Ieșirile în natură și, bineînțeles, pasiunile mele sunt principalele surse care mă încarcă cu energie.

 

Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Familia și oamenii apropiați mie au fost principala sursă de inspirație. Suportul familiei și a celor dragi, mai ales într-o astfel de perioadă, sunt foarte importante.

 

Putere vs. feminitate: se exclud sau dimpotrivă?

Puterea și feminitatea nu se exclud. Din contră, un mix între cele două ajută la echilibru, moderație și empatie în societate, dar mai ales în business

 

15