PayU își extinde portofoliul de metode de plată locale

Comercianții vor putea accesa, pe lângă piețele din regiune, și piețe din Europa de Vest

35% dintre europenii care cumpără online aleg oferta comercianților din alte țări, iar comerțul transfrontalier este una dintre cele mai puternice tendințe în ecommerce, așa cum sugerează datele Eurostat. În același timp, un număr tot mai mare de comercianți online generează deja venituri din vânzările către țările Uniunii Europene. Ca răspuns la interesul în creștere al jucătorilor din ecommerce pentru expansiunea internațională, PayU își extinde portofoliul de metode de plată oferite în Europa.

 

Cardurile, de credit sau de debit, reprezintă standardul internațional pentru plata în magazinele online. Cu toate acestea, în multe țări, anumite metode alternative de plată locale se bucură de o popularitate mult mai mare în rândul cumpărătorilor online, cum ar fi cardurile cu plata în rate în România, transferurile bancare rapide din Polonia, așa-numitul pay-by-link sau sistemul iDeal din Olanda, care funcționează într-un mod foarte asemănător.

 

Lista acestor exemple este una foarte lungă. Prin urmare, atunci când se ia în considerare extinderea comerciantului pe piețe internaționale noi, este necesar să se acorde atenție pentru a adapta metodele de plată la preferințele clienților locali.

 

Introducerea metodei de plată preferate de consumator într-o monedă locală permite, de asemenea, prezentarea în mod clar a tuturor taxelor suplimentare, inclusiv costurile de expediere, acest lucru traducându-se într-un cost final exact pe care cumpărătorul îl plătește pentru produsele dorite.

 

Apetitul pentru economia digitală din țările din regiune – o oportunitate de creștere pentru comercianții locali

 

Țările vecine, pe lângă similitudinile logistice și legislative, prezintă un apetit din ce în ce mai ridicat pentru tehnologie, comerț online și plăți online, iar creșterile anuale sunt constante.

 

Comercianții online din portofoliul PayU care au făcut deja acest pas au înregistrat vânzări care au contribuit cu 50% la cifra lor de afaceri și au reușit să devină printre cei mai puternici jucători regionali.

 

15