Piața locală de e-commerce în 2020: 7 mld. EUR, +36%

În 2020 piața locală de e-commerce (achiziții de la comercianții români), e-tail și servicii, s-a ridicat la aproximativ 7 miliarde de euro, în creștere cu 36% față de anul precedent, conform datelor interne și externe analizate de PayU.

 

 

Evoluția pieței de E-commerce

 

Comercianții, care până anul trecut, aveau numai planuri de dezvoltare pentru online sau pentru care acest domeniu era doar aspirațional, au realizat în timpul pandemiei că pentru a-și putea presta activitatea în continuare au nevoie de un proces care să se preteze unei experiențe full online. De asemenea, comercianții care lucrau deja la niște proiecte de online s-au regăsit în postura de a le accelera pentru a putea susține volumul din online și oportunitățile de business.

 

Consumatorii, pe de altă parte, au descoperit, de asemenea, că pot achiziționa și plăti online și că procesul este unul facil, rapid și sigur. Alte motive pentru care consumatorii aleg să achiziționeze și să plătească online sunt livrarea în apropierea sau direct la cumpărător, precum și extinderea varietății de produse disponibile au avut un impact pentru alegerea acestui proces de achiziție.

 

În 2020 au existat și industrii care s-au dezvoltat în mod special și pentru care PayU oferă produse de plată online personalizate: serviciile medicale și cele educaționale. Targetul acestor industrii este unul preponderent tânăr, cu o mare aplecare către zona de comerț electronic.

 

Comportamentul de plată în online al românilor

 

Românii au optat din ce în ce mai mult plata cu cardul atunci când au plătit online. Rata de penetrare a plății online cu cardul a crescut cu 50%, atingând 36% în 2020, cu un maxim raportat de unii comercianți de peste 50%. Pentru 2021 estimăm o creștere de 25% a numărului tranzacțiilor plătite online și ne așteptăm ca rata de penetrare a plății online cu cardul să atingă pragul de 39%. Volumul total procesat de PayU aproape s-a dublat, iar numărul tranzacțiilor procesate a crescut cu 61%, ajungând la 72 de tranzacții pe minut. Valoarea medie a unei tranzacții a crescut cu 22%, ajungând la 46 de euro anul trecut.

 

Aceste cifre reprezintă și rezultatul unor factori precum:

 

  • Realizarea de către mulți cumpărători a unei plăți online pentru prima dată în online; chiar una dintre băncile locale de top anunța că în primele luni, în perioada pandemiei, peste 300.000 de români au plătit pentru prima dată online.
  • Facilitatea de plată printr-un singur click care face ca experiența pentru client să fie una extrem de simplă, sigura și rapidă, aspect confirmat și de creșterea anuală cu 117% a tranzacțiilor plătite cu această opțiune, ajungând să reprezinte 38% din totalul plăților cu cardul efectuate în 2020.
  • Opțiunea de Instant Money Back, prin intermediul căreia clientul primește banii în maxim 30 de minute de la momentul confirmării returului, un  beneficiu unic în Europa, oferit de PayU în România  împreună cu partenerii săi.

 

Categoriile de produse unde au fost înregistrate evoluții semnificative în acest an  sunt: IT&C (~120%), marketplace (~ 150%), fashion, (~60%), asigurări (~50%), home&deco (~150%), food (~200%), utilități (~50%).

 

 

2021 provocări și oportunități

 

Creșterea clienților în mediul online va continua să provoace jucătorii din industria de e-commerce să găsească modalități prin care să-i păstreze în mediul digital și să le satisfacă nevoile și așteptările.

 

Elena Gheorghe este de părere ca industria de e-commerce trebuie să se axeze pe oferirea unei experiențe pozitive cumpărătorilor, cu un proces de achiziție online cât mai facil și bine optimizat. Standardele comercianților internaționali sunt ridicate și numărul românilor care cumpără transfrontalier este în creștere. De aceea, există și o presiune asupra comercianților locali atunci când vorbim despre utilizarea tehnologiilor pentru automatizarea procesului de cumpărături online.

 

De la inteligență artificială, la soluții de publicitate cross-channel, toate acestea se întâmplă chiar acum pe alte piețe și trebuie, de asemenea, să fie implementate corespunzător la nivel local.

 

2021 este un an al oportunităților, dacă le vom trata cu responsabilitate, pentru că premisele există:

  • creșterea clienților ce cumpără și plătesc online.
  • faptul că atât autoritățile locale, cât și cele europene au anunțat că vor investi în procesele de digitalizare iar asta va contribui la dezvoltarea accelerată a pieței.

 

15