The Next Frontier – raportul global de e-commerce PayU

Piața de fashion online din România va depăși pragul de 1 miliard de dolari până la finalul anului 2021.

Bucuresti, 21 Aprillie 2021: PayU, a lansat raportul intitulat „The Next Frontier: cele mai promițătoare piețe pentru liderii emergenți ai comerțului electronic în 2021 și nu numai”, care prezintă creșterile fără precedent   ale achizițiilor online pentru piețele cu o ascensiune accelerată, trecute adesea cu vederea înainte de 2020, în favoarea unor piețe occidentale, tradiționale.

 

Raportul, realizat de PayU, analizează cheltuielile efectuate de consumatori în mediul online în  19 țări, de pe cinci continente, pentru patru sectoare de comerț electronic unde s-au inregistrat cele mai rapide creșteri: frumusețe și cosmetice, produse digitale, modă și galanterie și educație.

Despre piața din România

Într-o perioadă în care pandemia de COVID-19 a produs întreruperi importante în activitățile economice, comerțul online a susținut vânzările pentru comercianți și le-a oferit consumatorilor o  importantă alternativă pentru a-și procura produsele esențiale vieții de zi cu zi.

 

In acest context, al pandemiei de COVID 19, pentru mai multe piețe, schimbarea guvernamentală concentrată către o mai mare digitalizare a economiei reprezintă un real ajutor, mai ales că unul dintre pilonii cheie ai acestui moment este comerțul online.

 

De asemenea, în ultimele luni, cumpărătorii români au avut ocazia să experimenteze din ce în ce mai mult, cât de simplu, rapid și sigur este să achiziționeze online, iar pentru anumite verticale s-a putut observa o creștere considerabil mai mare decât în anii precedenți.

 

„Ne așteptăm ca până la finele lui 2021 bugetul pentru cumpărăturile online în categoria fashion să crească cu 75%, trecând pentru prima dată de 1 miliard de dolari. De asemenea, veniturile vor avea o creștere anuală de 10% în perioada 2021 – 2025, ajungând astfel la un volum de piață de 1,6 miliarde de dolari până la finalul anului 2025”, a completat Elena Gheorghe, Country Manager, PayU România.

 

Pe lângă simplitate și siguranța plății online, cumpărătorii români beneficiază și de opțiuni special dezvoltate pentru o experiență cât mai plăcută. Două dintre opțiunile pe care le oferă liderul plăților online celor care achită prin intermediul platformei sale sunt:

 

  • Plata printr-un singur click, „Pay by click” – opțiunea prin care clientul nu trebuie sa își mai introducă datele de card și poate efectua plata doar cu un singur click. La finele anului trecut, tranzacțiile plătite cu această opțiune au ajuns să reprezinte 38% din totalul plăților efectuate cu cardul.

 

  • Opțiunea de Instant Money Back, prin intermediul căreia clientul primește banii în maxim 30 de minute de la momentul confirmării returului, un beneficiu unic în Europa, oferit de PayU în România împreună cu partenerii săi.
Cresterea_platilor_pentru_categoria_fashion_2019-2021

Descărcați raportul global de e-commerce PayU

 

 

Despre PayU

PayU este divizia fintech și plăți online a Prosus, un grup global din domeniul online și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. PayU este principalul furnizor de servicii de plată online în 50 de piețe cu creștere accelerată, preocupat de crearea de servicii financiare de ultimă oră adaptate nevoilor a peste 300.000 de comercianți și milioane de consumatori. Dedicat dezvoltării oamenilor prin intermediul serviciilor financiare și creării unei lumi fără frontiere financiare, în care toată lumea poate prospera, PayU este unul dintre cei mai mari jucători din zona fintech, cu investiții în valoare totală de peste 1 miliard de dolari până în prezent.

 

Operațiunile locale ale companiei din Asia, Europa Centrală și de Est, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa permit combinarea expertizei în zona companiilor cu o creștere accelerată și a cunoștințelor și tehnologiilor locale unice, pentru a ne asigura că clienții noștri au acces la cele mai bune servicii financiare. Mai multe informații puteți găsi la: https://corporate.payu.com/

 

Prosus, deținătorul PayU, este listată la Euronext Amsterdam (AEX: PRX) și la JSE Limited (XJSE: PRX) și este deținută de Naspers Ltd. Mai multe informații puteți găsi la: https://corporate.payu.com/

 

În România, PayU lucrează cu parteneri precum: Altex.ro, Allianztiriac.ro, eMAG.ro, Eventim.ro, Elefant.ro, Fashiondays.ro, Flanco.ro, NNdirect.ro, olx.ro, PCgarage.ro, tazz.ro, Telekom.ro, Vodafone.ro și alții.

15