Comerțul electronic transfrontalier

cum să gestionezi eficient plățile internaționale?

În ultimii ani, comerțul electronic transfrontalier a crescut semnificativ în rândul firmele românești, iar tendința se va menține și în anii următori. Un element important, dar adesea subestimat al succesului în vânzările transfrontaliere, este gestionarea eficientă a plăților. Un process de plată bine organizat poate avea un impact pozitiv asupra vânzărilor, încrederii clienților, dar și asupra profitului, datorită  minimizării costurilor operaționale. 

Provocările legate de gestionarea plăților transfrontaliere

Principala provocare pentru antreprenorii români este adaptarea metodelor de plată la preferințele specifice ale consumatorilor din diferite piețe. Neadaptarea la preferințele locale de plată duce la abandonul coșului de cumpărături și scăderea vânzărilor. 

 

Complexitatea și securitatea tranzacțiilor

Tranzacțiile internaționale implică multiple bănci, procesatori și furnizori de plăți specifici anumitor piețe. Utilizarea mai multor furnizori crește riscurile de securitate și rata de respingere a plăților, afectând negativ conversiile. 

 

Este esențială folosirea unei soluții unice care să integreze toate etapele procesului de plată și toate piețele vizate. PayU GPO oferă o platformă unificată, configurabilă conform nevoilor fiecărui magazin online, care facilitează procesarea sigură a plăților transfrontaliere în Europa, America de Sud și Africa. 

  • multi-currency-header multi-currency-header

    Monede multiple pentru decontare și tranzacționare

    Plăți în moneda locală și decontare in valuta aleasă.

  • multi-currency-pricing header multi-currency-pricing header

    Multi-Currency Pricing

    Clienții plătesc într-o monedă străină, fără a fi nevoiți să suporte costul conversiei valutare.

15